Vanuit sensitiviteit en rust zie ik jou en doen we samen precies datgene dat jij op dit moment nodig hebt.


Wat mooi dat ik je vandaag op mijn website mag verwelkomen. Graag vertel ik je over mezelf zodat je mag ontdekken wie het gezicht is achter deze website. Mijn naam is Linsey de Vries (33 jaar). Geboren en getogen in Zuid-Limburg en samen met mijn zusje opgegroeid bij onze liefdevolle ouders. Inmiddels is de prachtige omgeving van Schoorl (Noord-holland) ook een plek geworden waar mijn hart sneller gaat kloppen en waar ik me thuis voel. 

In het samenzijn en samen werken met mensen hoor ik regelmatig terug dat zij in mijn nabijheid rust en ontspanning ervaren. Dit te mogen horen maakt mij dankbaar. De afgelopen tijd heb ik dieper op deze woorden ingevoeld en begrijp ik dat het mijn zielsmissie en hartverlangen is om rust en liefde te verspreiden. Naast mijn rustige en zachte persoonlijkheid breng ik rust en liefde in het leven van de ander omdat ik de ander echt zie en oprecht luister. Ik voel en zie wat de ander nodig heeft om meer te kunnen ademhalen en te kunnen ontspannen. Ik creëer een omgeving waarin de ander zich veilig, geliefd en verbonden voelt. Heel graag geef ik ook workshops/presentaties waarin de harten van mensen worden aangeraakt en geïnspireerd. Want ook nieuwe ideeën, inspiratie en een heerlijke flow geven rust. Tot slot samen heerlijk onszelf zijn en plezier beleven is datgene waardoor rust ervaren wordt. Zowel in de fysieke begeleiding van mensen, als in de Luisterkind-afstemmingen is rust en liefde ervaren de rode draad.
 
 
Op mijn 17e begon ik aan de opleiding Social Studies die ik volgde in Eindhoven. Tijdens mijn opleiding leerde ik de prachtige doelgroep mensen met een beperking kennen. Sindsdien hebben ze mijn hart gestolen en is het een deel van mijn levensmissie om een bijdrage te leveren aan hun levenskwaliteit en om een stem te mogen zijn voor hun behoeften en wensen. Op de pagina individuele begeleiding vertel ik je graag meer over mijn missie, visie en werkwijze. Het waren de mensen met een beperking die mij motiveerde om de Luisterkind opleiding te gaan volgen. Inmiddels mag ik door middel van de Luisterkind-methode vele verschillende mensen helpen, jong én oud! 
  

Het schrijven van deze afstemmingen maakt mij ontzettend dankbaar en ik ervaar het als een prachtig cadeau dit te mogen doen. Het is prachtig om o.a. een stem te mogen zijn voor de liefde; de liefde in jou, de liefde in mij en de liefde om ons heen. Het ontroert mij dan ook enorm dat de boodschappen die ik mag schrijven voor mensen een helend effect hebben. 
 
Het schrijven van de afstemmingen ontstaat omdat ik een natuurlijk vermogen heb om waar te nemen op zowel stoffelijk als fijnstoffelijk niveau, waardoor ik de ander op zielsniveau kan 'zien'. Men gebruikt ook wel eens de term hoog gevoelig of mediamieke gaven hiervoor. 

Ik ben van mening dat we de weg van het leven namelijk niet alleen hoeven te bewandelen. Samen maakt het mooier en makkelijker. Down from the Heart maakt het voor mij mogelijk om de liefde en vreugde in mijn hart vorm te geven in de wereld en om er voor de ander te kunnen zijn. Dat ik zowel energetisch op afstand als in fysieke nabijheid mag werken, vind ik prachtig. Ik geniet enorm van het samenzijn met kinderen, jongeren en mensen met een beperking. Het pure contact dat mag ontstaan, is gewoonweg zo mooi. 
 
Lees meer: 

Waar ik in het samenzijn met mensen zo van geniet is de connectie die mag ontstaan. Die ene blik waarvan je weet dat je elkaar zonder woorden begrijpt, de ontroering van vreugde die we in elkaars ogen kunnen zien en een knuffel die zoveel meer zegt als woorden. Vooral ook de kracht en liefde die mag ontstaan wanneer we elkaar echt zien en horen. Voor mij betekent dit met een open hart naar de ander kijken en luisteren. Je hoort dan niet het verhaal, je ziet niet het pakketje er om heen, maar je voelt de liefde, de essentie. Het luisteren vanuit deze plek geeft de ander de ruimte om er volledig te kunnen zijn met al zijn/haar emoties en gevoelens. Je luistert zonder oordeel of de intentie het te willen oplossen. Je creëert een ruimte voor de ander om te zijn. Juist door deze ruimte kunnen de antwoorden in de ander vanzelf vanuit iemands eigen wijsheid ontstaan of krijgen pijnlijke gevoelens de ruimte om omarmt te kunnen worden.

Vanuit mijn professionele achtergrond in de gehandicaptenzorg ontstond in mij het verlangen om mensen met een verstandelijke beperking echt te kunnen horen en daarmee beter te kunnen helpen. Door de “beperking” is woorden geven aan dat wat er gevoeld en ervaren wordt soms niet mogelijk of erg moeilijk. Nadat ik mij via o.a. Gentle Teaching verdiept heb in andere manieren van contact maken, ervoer ik in de loop van de jaren dat het mogelijk is om hen echt te zien en te horen. Deze andere benadering bleek een heilzaam effect te hebben in de dagelijkse omgang met en de ontwikkeling van mijn cliënten. 

In ons samenzijn gebruiken we meerdere vormen van communicatie. We spreken over verbale en non-verbale communicatie. Ook kennen we allemaal dat gevoel dat wanneer je ergens binnenkomt en dat je kunt voelen dat net ruzie is geweest. Soms maak je keuzes puur op basis van je gevoel zonder dat je verstand het kan verklaren. Of wellicht ken je dat gevoel dat je uit het niets buikpijn krijgt. Dit komt vanuit het dieper weten dat we allen in ons dragen. Het is ook wel de taal van je eigen ziel en de liefde zoals ik het graag zou willen noemen. Deze taal gebruiken we, wanneer we spreken over energetisch contact. Ik vertel hier meer over in een filmpje. Klik hier als je nieuwsgierig bent.

Gevolgde opleidingen en cursussen:


  • 2021: Gentle Teaching coachcursus
  • Opleiding tot Luisterkindwerker januari 2021 - juni 2021
  • 2014: Gentle teaching basiscursus
  • September 2011 tot juni 2012: Minor Nederlandse Gebarentaal

      Hogeschool Utrecht.

  • September 2008 tot juni 2012: Bachelor Sociale Studies 

      Fontys Hogescholen        


Werkervaring:

Mei 2022 tot heden: Clientbegeleider Innovatie Jeugd, Esdege-Reigersdaal
September 2012 tot mei 2021: (coördinerend) begeleider, Centrum WenG.
Maart tot en met mei 2020: groepsbegeleider woonvorm van Koraal.

November 2008 tot mei 2010: groepsbegeleider weekendopvang Meetpoint For Kids.

Deskundigheidsbevordering/cursussen:

  • Weekendcursus Geweldloze communicatie juni 2018
  • Gentle teaching conferentie oktober 2018
  • Gentle teaching conferentie september 2019
  • Lezing 'Maak me niet down" orthopedagoog Karel de Corte februari 2020
  • Weekendcursus Geweldloze communicatie februari 2020