Luisterkind voor kinderen

 

Ervaart jouw kind moeilijkheden? 

Zou je je kind graag beter begrijpen?
Kom je er even niet uit? 


De Luisterkind-methode is een methode om als ouder/verzorger zijnde meer inzicht te kunnen verkrijgen in het (onbegrepen) gedrag en de behoeften van hun kind. De Luisterkind-methode werkt energetisch en wordt geschreven door middel van de naam en een foto. In afstemming met de energie van het kind stel ik de vragen die de ouders/verzorgers hebben over hun kind. Het mooie is dat we elkaar voor een Luisterkind-afstemming niet hoeven te ontmoeten in de praktijk. Het is voor een kind, al dan niet met een beperking, al spannend genoeg om naar een nieuw iemand in een vreemde omgeving te gaan.

Een luisterkind-afstemming helpt kinderen die (faal)angst, onrust, verdriet of bijvoorbeeld slaapproblemen ervaren. Voor kinderen die een traumatische ervaring in hun leven hebben opgedaan, is een Luisterkind-afstemming ook zeer behulpzaam. Andere voorbeelden van problemen die een dieperliggende oorzaak kunnen hebben zijn: dromen, leerproblemen, woedeaanvallen, slecht slapen, slecht eten, vaak boos zijn, in bed plassen, moeilijk in de omgang met broertjes en zusjes, vertraagde taalontwikkeling, druk gedrag en niet graag naar school willen gaan.

Een afstemming op jouw zoon/dochter geeft je als ouder de kans om het gedrag van je kind beter te begrijpen, vooral bij jonge kinderen die zichzelf nog niet volledig kunnen uitdrukken.

Voorbeelden van vragen die ouders over hun kinderen stellen:
 

  • Hoe komt het dat mijn dochter in bed plast? 
  • Hoe komt het dat mijn zoon niet alleen in bed durft te slapen? 
  • Welke dingen vindt mijn zoon wel en niet prettig en hoe kunnen wij hem hierbij helpen? 
  • Voelt mijn dochter zich geliefd door mij? Hoe kan ik onze relatie versterken?